Οδηγίες για ένα σωστό μπάνιο

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Πολλοί ιδιοκτήτες προσπαθούν να «σβήσουν» την άσχημη μυρωδιά πλένοντας το σκύλο τους όλο και συχνότερα. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι το συχνό λούσιμο μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα: καταστρέφει τα φυσικά έλαια του δέρματος και του τριχώματος και ευθύνεται για δερματικές παθήσεις αλλά και για την «ενοχλητική μυρωδιά»! Δεν χρειάζεται μπάνιο κάθε εβδομάδα, μία φορά το μήνα αρκεί. Σε δύσκολες περιπτώσεις για να αποφύγετε το συχνό λούσιμο προτιμήστε σαμπουάν για στεγνό καθάρισμα. Είναι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης για περιπτώσεις, όπως κόμποι στο τρίχωμα, υπάρχει το easy comb για εύκολο χτένισμα.  

Για σκύλο μοσχομυριστό, θα χρειαστείτε:
 • Το κατάλληλο σαμπουάν (ποτέ ανθρώπινο, ούτε αφρόλουτρο ούτε καν παιδικό). Προτιμάμε ένα επαγγελματικό, καλής ποιότητας, κατάλληλο για τη φυλή, το χρώμα του τριχώματος, την ποιότητα της τρίχας και τη δερματική κατάσταση του ζώου. Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα, την οποία διαλύουμε σε ένα μπουκαλάκι με νερό, σε αναλογία 1:15 – δηλαδή βάζουμε 1 μέρος σαμπουάν και 15 μέρη νερό. Σαπουνίζουμε καλά το βρεγμένο του τρίχωμα, ξεκινώντας από το λαιμό, και τρίβουμε ανάποδα από το τρίχωμα, φροντίζοντας το σαπούνι να φτάσει μέχρι το δέρμα.
 • Άφθονο νερό για το ξέβγαλμα. Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά. Δεν πρέπει να μείνουν υπολείμματα σαμπουάν στο ζωάκι, γιατί μπορεί να ερεθιστεί το δέρμα του και να αρχίσει να ξύνεται έως ότου ματώσει. Τέλος, ελέγχουμε αν χρειάζεται και δεύτερο χέρι.
 • Σεσουάρ και μπόλικες πετσέτες (ή την ειδική πετσέτα που θυμίζει βετέξ και χρησιμοποιείται βρεγμένη). Για να στεγνώσει το τρίχωμα μέχρι τη ρίζα, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειαστεί – να στύψουμε, να σκουπίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε πιστολάκι για τα μαλλιά στην πρώτη σκάλα (χλιαρό), για αρκετή ώρα, αποφεύγοντας τα μάτια του. Ταυτόχρονα το χτενίζουμε, ώστε να μην κάνει κόμπους.
 • Σε μακρύτριχα ζώα, το στέγνωμα είναι πιο χρονοβόρο από το πλύσιμο και το ξέβγαλμα μαζί! Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει το conditioner καθώς ενυδατώνει σε βάθος ακόμη και τα πιο απαιτητικά τριχώματα. Βοηθάει πολύ στο μαλάκωμα των κόμπων και επιταχύνει τον καλλωπισμό ιδίως σε διπλά και τριπλά τοιχώματα. 
 • Χρόνο, παραπάνω από ό,τι νομίζουμε. Υπολογίστε συνολικά περίπου τρία τέταρτα για ένα μικρόσωμο ζώο και περισσότερες από δυόμισι ώρες για μεγαλόσωμους μακρύτριχους σκύλους (π.χ. Γκόλντεν Ριτρίβερ, Γερμανικούς, Βελγικούς ή Ελληνικούς Ποιμενικούς). Αποτελεί άθλο το στέγνωμα με σπιτικό πιστολάκι ενός μακρύτριχου σκύλου γίγαντα, όπως Νέας Γης, Καυκάσου, Αγίου Βερνάρδου.

Αν, παρόλο που ακολουθήσατε μεθοδικά
 την παραπάνω διαδικασία, ο σκύλος σας δεν απέβαλε την ενοχλητική μυρωδιά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο. Συχνά, για τη δυσάρεστη οσμή του δέρματος, του τριχώματος αλλά και του στόματος ενοχοποιούνται σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γιατί ο σκύλος μου μυρίζει όλη την ώρα;

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Η κύρια αίσθηση με την οποία ο άνθρωπος ανακαλύπτει και εξερευνεί το περιβάλλον του είναι η όραση. Για τους σκύλους τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η όσφρηση παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Η ικανότητα της όσφρησης προσδιορίζεται από τα πόσα κύτταρα οσμής (smell receptor cells) αποτελείται το σύστημα της όσφρησης. Ο άνθρωπος έχει περίπου 5 εκατομμύρια ενώ ο σκύλος, ανάλογα τη φυλή, από 125 έως και 300 εκατομμύρια.

Όταν εμείς μυρίζουμε μία πολύ ωραία σάλτσα που έχουμε φτιάξει, ο σκύλος μας μπορεί να μυρίσει όλα τα συστατικά της. Η όσφρηση του σκύλου είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά δημιουργήματα της φύσης.

Όταν τον βγάζουμε βόλτα, έχει πολύ μεγάλη σημασία να του επιτρέπουμε να μυρίζει. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνει πληροφορίες και μαθαίνει «τα νέα της γειτονίας», όπως εμείς βλέπουμε ειδήσεις στην τηλεόραση ή τις διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Μυρίζοντας τα ούρα ενός άλλου σκύλου μπορεί να ανακαλύψει την συνολική του υγεία, ηλικία, φύλο ακόμα και την διάθεση του. Θα έχετε παρατηρήσει πως κατά την διάρκεια της βόλτα ο σκύλος συνηθίσει να επισκέπτεται και να μυρίσει τα ίδια σημεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί ένας άλλος σκύλος του έχει αφήσει κάποιο μήνυμα που πρέπει να διαβάσει. Ακόμα και αν είναι σκύλος που δεν έχει γνωρίσει ποτέ, ο σκύλος μας τραβάει προς εκείνο το σημείο με ενθουσιασμό για να μάθει τα νέα του. Όταν σε μία βόλτα δεν αφήσετε τον αγαπημένο σας φίλο να μυρίσει είναι σαν να τον βάλατε απλά σε ένα διάδρομο γυμναστικής.

Το ίδιο συμβαίνει όταν δύο σκύλοι μυρίζονται στα γεννητικά τους όργανα καθώς συναντιόνται στο πάρκο. Σε αυτά τα σημεία υπάρχουν αδένες που παράγουν δυνατή και μοναδική μυρωδιά. Έτσι την επόμενη φορά, από την μυρωδιά και μόνο, ο ένας σκύλος μπορεί να αναγνωρίσει τον άλλον ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Η διαδικασία αυτή είναι μέρος της επικοινωνίας των σκύλων.

Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν πως η μυρωδιά του σώματος μας επηρεάζει την συμπεριφορά του σκύλου μας. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Atlanta Emory των ΗΠΑ αποκαλύπτει πως η μυρωδιά του σώματός μας επιδράει άμεσα στο τμήμα του εγκεφάλου του σκύλου που αντιλαμβάνεται την επιβράβευση. Η φυσική μυρωδιά του σώματος σας, δημιουργεί ενστικτώδη συναισθηματική αντίδραση στον σκύλο. Όταν ο σκύλος μας μυρίζει, ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό διότι γνωρίζει πως καλά πράγματα πρόκειται να συμβούν.

«Όταν μυρίζουμε το άρωμα ενός ανθρώπου που αγαπάμε, οι άνθρωποι αναπτύσσουμε μία ενστικτώδη συναισθηματική αντίδραση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους σκύλους. Επειδή όμως είναι ζώα που έχουν πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης, οι αντιδράσεις είναι πολύ πιο έντονες από τις δικές μας» δήλωσε ο καθηγητής Gregory Berns.

Η όσφρηση των σκύλων είναι τόσο δυνατή που είναι δύσκολο να τους ξεγελάσουμε. Έρευνες έχουν αποδείξει πως αντιλαμβάνονται την διάθεση μας αμέσως. Ξέρουν πότε είμαστε φοβισμένοι, έχουμε αγωνία ή είμαστε στεναχωρημένοι. Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε από τον καλύτερο σας φίλο.
Αφήστε τον σκύλο σας να μυρίσει. Αφήστε τον να είναι σκύλος!

Το ήξερες ότι υπάρχει σκύλος που δεν γαβγίζει!

13/09/2021
από www.just4dogs.gr
Γνώριζες ότι από τις εκατοντάδες ράτσες σκύλων που υπάρχουν στον κόσμο υπάρχει μία που δεν γαυγίζει;

Κι όμως! Παρόλο που το γαύγισμα είναι κάτι που έχουμε στο μυαλό μας απόλυτα συνδεδεμένο με το σκύλο, υπάρχει μία ράτσα που δεν το έχει καθόλου στο DNA της.

Ποια είναι;

Το Basenji (Μπασέντζι), ένα μικρό προς μεσαίο σκυλί με ψηλά πόδια και κοντό τρίχωμα με άσπρα σημάδια στα πόδια, το στήθος και την ουρά. 

Τα Basenji δεν μπορούν να γαυγίσουν καθόλου και όταν αποφασίσουν να «μιλήσουν» βγάζουν λαρυγγικούς ήχους που μοιάζουν με το λάλημα του πετεινού ή ακόμα και με το κλάμα ενός μωρού!

Για να ξέρεις, θεωρούνται από τις παλαιότερες ράτσες και ορισμένοι μάλιστα τη θεωρούν την πιο αρχαία στον κόσμο. Απεικονίσεις του συγκεκριμένου σκύλου υπάρχουν μάλιστα στα ιερογλυφικά που κοσμούν τους τάφους των φαραώ στην Αίγυπτο.

Υπάρχει η άποψη ότι τα Basenji «έχασαν» την ικανότητα να γαυγίζουν μέσα από την εξέλιξη της ράτσας στην Κεντρική Αφρική (προέλευση του θεωρείται το Κονγκό), όπου χρησιμοποιούνταν ως φύλακες και ενδεχομένως το γαύγισμα θα πρόδιδε τη θέση των ανθρώπων σε κάθε είδους εχθρούς.  

Ιδιαίτερα δραστήριο και πιστό, το Basenji λόγω του κοντού του τριχώματος, προσαρμοσμένου σε θερμοκρασίες Αφρικής δεν αντέχει το κρύο. Είναι κατάλληλο για ανθρώπους με αλλεργίες. Να ξέρεις επίσης ότι δεν κουράζει καθόλου τον ιδιοκτήτη του για την περιποίησή του αφού περιποιείται μόνο του τη γούνα του όπως μία γάτα και δεν μυρίζει καθόλου!

Πηγή: tetrapodo.grhttps://goo.gl/ugjZpn

Τι να κάνουμε σε περίπτωση που χάσουμε το σκύλο μας.

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Είναι το συναίσθημα που προκαλεί ρίγος σε κάθε ιδιοκτήτη. Καλείτε το σκύλο με το όνομα του και αυτός δεν εμφανίζεται. Μπορεί να βρείτε μια άδεια αυλή, ένα λουρί στο δρόμο ή μια μισάνοιχτη πόρτα. Το σκυλί σας θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, αλλά το μόνο που γνωρίζεται είναι ότι δεν είναι εκεί που ανήκει – σπίτι μαζί σας. Το σημαντικότερο είναι να μην πανικοβληθείτε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάνετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

Φάση πρώτη: Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι λείπει ο σκύλος σας.
Όπως θα σας έλεγε κάποιος που είναι οπαδός των εγκληματικών ταινιών, η πιο κρίσιμη στιγμή σε μια υπόθεση είναι οι πρώτες 24 ώρες. Το ίδιο ισχύει και τα σκυλιά που αγνοούνται. Αν ο σκύλος σας έχει αποφασίσει να πάει για μια περιπέτεια χωρίς το λουρί του, όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε να τον ψάχνετε τόσο πιο γρήγορα θα τον βρείτε. Όσο πιο πολύ ώρα έχει περάσει, τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι η περίμετρος που θα ψάξετε. Έτσι, μόλις διαπιστώσετε ότι ο σκύλος έχει πραγματικά φύγει (και δεν είναι κρυμμένος πουθενά), ήρθε η ώρα να θέσετε τους τροχούς σε κίνηση.
 • Τηλέφωνο. Αν έχετε τοποθετήσει τον αριθμό του τηλεφώνου σας στο κολάρο του σκύλου, ας ελπίζουμε πως θα σας καλέσει κάποιος γείτονας ή περαστικός. Αν στο κολάρο αναγράφετε το κινητό σας, βεβαιωθείτε ότι το έχετε συνέχεια μαζί σας σε περίπτωση που σας καλέσουν. Επίσης, αν έχετε προσθέσει και τη διεύθυνση, σιγουρευτείτε ότι είναι κάποιος στο σπίτι όλη την ώρα.
 • Το άτομο στο σπίτι. Το άτομο που βρίσκεται στο σπίτι, μπορεί να καλέσει παράλληλα τα τοπικά καταφύγια ζώων, τους κτηνιάτρους και το αστυνομικό τμήμα (αν υπάρχει τμήμα για τα ζώα). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα άλλο τηλέφωνο από εκείνο στην ετικέτα της ταυτότητας του ζώου ή ότι έχετε την αναμονή κλήσης ενεργοποιημένη. Και μην ξεχάσετε να αφήσετε το τηλέφωνό σας και μια περιγραφή του σκύλου στο καταφύγιο ζώων.
 • Πάρτε μια φωτογραφία του σκύλου σας. Για να γλιτώσετε αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, καλό θα ήταν να κουβαλάτε μαζί σας μια φωτογραφία του σκύλου. Αντί να κάθεστε και να κάνετε περιγραφή, πολύ απλά μπορείτε να δείχνετε τη φωτογραφία και να ρωτάτε αν τον έχει δει κανείς. Αν πάλι δεν έχετε κάποια φωτογραφία, μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε ένα άλλο σκύλο της ίδιας φυλής που μοιάζει με το δικό σας.
 • Πάρτε μαζί σας κάποιο δόλωμα. Υπάρχει κάποιος ήχος που αγαπά να ακούει το σκυλί σας; Όπως το κουτί με κάποια λιχουδιά ή το αγαπημένο του παιχνίδι; Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει τρέχοντας μόλις το ακούσει.
 • Πολεμοφόδια. Πάρτε μαζί σας επαγγελματικές κάρτες ή κομμάτι χαρτί με τον αριθμό του τηλεφώνου σας, δώστε τα σε κάθε άτομο που συναντάτε και ζητήστε ευγενικά να σας αναζητήσουν αν δουν οτιδήποτε.

Φάση δεύτερη: Η επόμενη μέρα.
Ψάξατε παντού για το σκυλί σας, ελέγξατε όλη τη γειτονιά, και τελικά αναγκαστήκατε να τα παρατήσετε για το βράδυ. Όμως η ελπίδα δεν έχει χαθεί. Τα σκυλιά έχουν εξαιρετικά ένστικτα και μπορεί να γυρίσουν πίσω μετά από τη μεγάλη του περιπέτεια. Αν έχει κλαπεί, υπάρχει ακόμα μια καλή πιθανότητα ότι κάποιος θα έχει δει κάτι και μπορεί να σας βοηθήσει. Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
 • Φτιάξτε αφίσες. Συμπεριλάβετε μια πρόσφατη φωτογραφία του σκύλου σας, τον αριθμό του τηλεφώνου σας και μια σύντομη περιγραφή. Επίσης, μπορείτε να προσφέρετε αμοιβή ή να βάλετε μια αγγελία σε κάποια εφημερίδα.
 • Που να τις δημοσιεύσετε. Δοκιμάστε να τις κολλήσετε σε κάθε δημόσιο πίνακα ανακοινώσεων ή όπου αλλού μπορείτε να σκεφτείτε. Πάρκα σκύλων, παντοπωλεία ή τηλεφωνικούς θαλάμους. Ωστόσο, βεβαιωθείτε πρώτα για τους νόμους στη περιοχή σας, θα ήταν χάσιμο χρόνου αν η αφίσα αφαιρεθεί. Δώστε επίσης μερικά φυλλάδια σε φίλους και γνωστούς και οποιονδήποτε που γνωρίζετε ότι γυρνάει στη γειτονιά.
 • Facebook. Αν έχετε κάποιο λογαριασμό στο Facebook, δημιουργήστε μια ανάρτηση με τη φωτογραφία του σκύλου σας και δώστε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που έχει βοηθήσει σε αμέτρητες επανενώσεις.

Έχουν περάσει μερικές μέρες και ακόμα κανένα σημάδι.
Μη τα παρατάτε. Αν ο σκύλος έχει μικροτσίπ ή υπάρχουν στοιχεία στο κολάρο του, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Διευρύνετε τη περίμετρο της αναζήτησής σας και αρχίστε την επικοινωνία με τα τοπικά καταφύγια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η αναρτήσεις σας στο διαδίκτυο ή στην εφημερίδα τρέχουν ακόμα.
Συνεχίστε να επισκέπτεστε τα καταφύγια και τα πάρκα σκύλων με τη φωτογραφία του σκύλου σας. Μπορεί να βρείτε κάποιον με τον οποίο δεν έχετε ξαναμιλήσει.
Μη χάνετε την ελπίδα σας, υπάρχουν ιστορίες για σκύλους και ιδιοκτήτες που επανενώθηκαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και μεγάλη απόσταση. Απλά να είστε υπομονετικοί.
Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να λάβετε προληπτικά μέτρα πριν φτάσετε στο σημείο να χάσετε το σκύλο σας. 

Πηγή: animalcity.grhttps://goo.gl/PQ2HK5

Πως να μη χάσουμε ποτέ τον σκύλο μας

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Εξαρτώμαστε από τα σκυλιά μας για αγάπη και συντροφικότητα, και μερικές φορές ακόμη και προστασία. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η προστασία είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος και τα σκυλιά αγαπούν την εξερεύνηση – και έτσι μπορεί πολύ εύκολα να βρεθεί κάποιο σε κίνδυνο. Εδώ θα δείτε μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα του σκύλου σας δεν θα καταλήξει ποτέ σε κάποιο στύλο μαζί με το τηλέφωνό σας.

Τα μάτια μπορούν. Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να κρατήσετε το σκυλί σας ασφαλές είναι να είστε σε θέση να το βλέπετε ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να πιστεύετε ότι το σκυλί σας παίζει στην αυλή, αλλά αν δεν του ρίξετε καμία ματιά, αυτός μπορεί να βγει έξω από τη πόρτα που ξεχάσατε ανοιχτή ή να σκάψει μία τρύπα και να φύγει. Παρομοίως, αν είστε με τα πόδια, μη δέσετε το σκύλο έξω από κάποιο κατάστημα ή καφετέρια. Το σκυλί θα μπορούσε να γλιστρήσει από το κολάρο, να το μασήσει ή να κλαπεί.

Καινούργιο λουρί. Άμα μπορείτε, επενδύστε μερικά χρήματα για ένα καλύτερο λουρί όταν είστε έξω στον κόσμο. Ακόμα και αν ο σκύλος σας ακολουθεί ήρεμος, αν στην απέναντι γωνία του τραβήξει κάτι την προσοχή, θα μπορούσε να αρχίσει να τρέχει μέσα στη κίνηση – και πιστέψτε με δεν πρόκειται να τον πιάσετε. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαθεί, να τραυματιστεί ή και ακόμα να σκοτωθεί.
Επίσης, αν πάτε ποτέ το σκύλο στο πάρκο χωρίς λουρί, βεβαιωθείτε ότι είναι περιφραγμένο. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαθεί στη φύση ή να έχει μια άτυχη συνάντιση με κάποιο άγριο ζώο. Αν δεν είστε 100% σίγουροι ότι ο σκύλος θα έρθει όταν τον καλέσετε, σας συνιστούμε να του φορέσετε το λουρί. Μια καλή λύση για μεγαλύτερη αυτονομία είναι τα λεγόμενα λουριά επαναφοράς ή πτυσσόμενοι οδηγοί.

Κολάρο. Ένα καλό κολάρο που ταιριάζει απόλυτα είναι η καλύτερη μορφή άμυνας: Κρατά το σκυλί σας από το να γλιστρήσει έξω από αυτό, δεν χαλαρώνει και επίσης παρέχει στο σκύλο μια μορφή ταυτότητας με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας διαθέσιμα. Κοιτάξτε πρώτα από ‘λα να είναι λειτουργικό και όχι φανταχτερό, γιατί αυτό που θα του σώσει τη ζωή.

Μικροτσίπ. Το Μικροτσίπ είναι ένα εμφύτευμα με μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και είναι από τα τελευταία και πιο δημοφιλή συστήματα αναγνώρισης. 

Πηγή: animalcity.grhttps://goo.gl/hgweNU

Πως να διώξουμε την άσχημη αναπνοή του σκύλου μας

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Η δυσοσμία του στόματος δεν είναι μόνο μια ανθρώπινη κατάσταση, αν έχετε σκύλο θα γνωρίζετε ότι και αυτοί συμπάσχουν εξίσου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η κακή αναπνοή του σκύλου οφείλετε σε βακτήρια που συσσωρεύονται στο στόμα και στους πνεύμονες. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας έχει συχνά άσχημη αναπνοή, είναι σημαντικό να επέμβετε. Διαβάστε τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω και μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη δυσοσμία του σκύλου σας. Αν συνεχιστούν οι οσμές, παρά αυτές τις θεραπείες, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

1. Βούρτσισμα των δοντιών. Όπως τα ανθρώπινα δόντια, έτσι και τα δόντια του σκύλου πρέπει να βουρτσίζονται για την αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφής, την πρόληψη της πλάκας και τη συσσώρευση της πέτρας. Προσπαθήστε να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου τρεις με τέσσερεις φορές τη βδομάδα. Επίσης, ποτέ μη χρησιμοποιήτε ανθρώπινη αδοντόκρεμα καθώς μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου.

2. Dental sticks. Ειδικές λιχουδιές για οδοντική περιποίηση, γνωστές και ως dental sticks. Δίνεται τακτικά οδοντικές λιχουδιές, ιδανικά καθημερινά. Φροντίζουν την οδοντική υγεία, βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών και στη μείωση της συσσώρευσης πλάκας.

3. Φαγητό. Προσπαθήστε να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας. Δίνοντας υψηλής ποιότητας ξηρά τροφή θα βοηθήσει το σκυλί σας να χωνέψει πιο εύκολα και θα αποτρέψει τις δυσάρεστες οσμές. Η ξηρά τροφή θα βοηθήσει επίσης και τα δόντια του σκύλου σας.

4. Παιχνίδια. Τα παιχνίδια δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Δώστε στο σκύλο σας παιχνίδια που βοηθούν στο καθαρισμό των δοντιών.

5. Οδοντιατρικές εξετάσεις. Είτε υποφέρει ο σκύλος σας από κακή αναπνοή είτε όχι, καλό είναι να τον πάτε για μια οδοντιατρική εξέταση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Ο κτηνίατρος θα αφαιρέσει τη πλάκα, θα καθαρίσει και θα γυαλίσει τα δόντια τους σκύλου σας και θα σας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι μια χαρά.

Πηγή: animalcity.gr,  https://goo.gl/vZvFw5

8 συμβουλές για όλους. Τι επιτρέπεται και τι όχι, να πίνει ο σκύλος μας εκτός από νερό.

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Τι είναι ωφέλιμο να πίνει ο σκύλος μας, εκτός από νερό; Στο παρακάτω άρθρο θα διαβάσετε μερικά από τα βασικά πράγματα που είναι ωφέλημα για τον σκύλος μας, αλλά και ποια πρέπει να αποφεύγονται.


Σε κάθε περίπτωση για τις διατροφικές αλλαγές του σκύλου μας ή τις απορίες μας σχετικά με την υγεία του καλούμε τον κτηνίατρο του, ώστε να μας δώσει την σωστή συμβουλή που αφορά συγκεκριμένα την περίπτωση και τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε οργανισμός.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια γενικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζουμε, αλλά και να αποφεύγουμε όσα μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές:
 1. Γάλα. Τα σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το γάλα θα πρέπει να αποφεύγεται.
 2. Τσάι. Το τσάι όπως και ο καφές περιέχει καφεΐνη. Σε μικρή ποσότητα μπορεί απλά να δημιουργήσει υπερδιέγερση αλλά όταν η ποσότητα είναι μεγάλη μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα
 3. Κοτόσουπα. Μπορείτε να δίνεται κοτόσουπα αλλά με την προϋπόθεση πως δεν θα έχετε βάλει μέσα αλάτι. πιπέρι και μπαχαρικά.
 4. Χυμό από καρότα. Ο χυμός από καρότα είναι ωφέλιμος για τα σκυλιά. Φυσικά ένα ολόκληρο καρότο είναι ακόμα καλύτερο!
 5. Αναψυκτικά. Φυσικά και όχι. Όλα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη, καφεΐνη ή υποκατάστατα ζάχαρης που είναι βλαβερά για τον σκύλο μας!
 6. Το νερό της καρύδας. Είναι ασφαλές δίνετε στο σκύλο σας το νερό που περιέχει η καρύδα. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα και το τρίχωμα του. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κάνει καλό και στην αρθρίτιδα. Προσοχή! Μιλάμε για το νερό που περιέχει ο καρπός της καρύδας και όχι τα συσκευασμένα προϊόντα που αναγράφουν «Γάλα καρύδας»
 7. Νερό της βροχής. Εάν το νερό έχει πέσει σε κάποιο καθαρό δοχείο μπορεί να το πιει. Δεν επιτρέπεται όμως να πιει νερό από τις λακκούβες του δρόμου.
 8. Αλκοόλ. Εννοείτε πως όχι.
Πηγή: mybestfriend.grhttps://goo.gl/hyuugU

Πως να σταματήσουμε ένα σκύλο που μπλέκεται σε καυγάδες

13/09/2021
από www.just4dogs.gr


Οι σκύλοι μπλέκονται σε καυγάδες για διάφορους λόγους. Για κυριαρχία, από φόβο, για να υπερασπιστούν το έδαφός τους, για τη προστασία κάποιου φαγητού αλλά και μερικές φορές μπορεί να χτυπήσουν πρώτοι (για άμυνα) αν συναντήσουν ένα σκυλί που τους έχει επιτεθεί στο παρελθόν. Ένα στειρωμένο σκυλί που έχει περάσει τις διαμορφωτικές πρώτες εβδομάδες της ζωής του με τη μαμά και τα αδέρφια του και είχε κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά, έχει την μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει έξω από καυγάδες.

Παρόλα αυτά αν το σκυλί σας είναι σκύλος μαχητής, μπορεί μια ζωή να μπλέκεται σε καυγάδες αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να κρατήσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Από τη δική σας συμπεριφορά εξαρτάτε και η αντίδραση του σκύλου σας. Αν είστε στο δρόμο και προβλέπετε κίνδυνο από κάποιο ανερχόμενο σκύλο, το σκυλί σας θα καταλάβει ότι ανησυχείτε και θα το δει σαν απειλή. Κραήστε χαλαρό βάδισμα και συνεχίστε τη πορεία σας. Το σκυλί σας πρέπει να μάθει πως η προσέγγιση ξένων σκύλων είναι φυσιολογική.


Κάθε σκύλος, ειδικά αυτός που είναι επιρρεπείς στις μάχες, θα πρέπει να είναι αρκετά εκπαιδευμένος στην υπακοή. Όταν ένας άλλος σκύλος πλησιάζει, πρέπει να πάρει την προσοχή του αυτό εκτελώντας κάποια άλλη δραστηριότητα και να επικεντρωθεί πάνω σας. Εάν αρχίσει να γαβγίζει με τη νέα άφιξη, διορθώστε τον επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές, όχι λόγω της προσέγγισης του άλλου σκύλου.

Η αναπαραγωγή είναι η μεγαλύτερη δύναμη πίσω από τις μάχες. Η στείρωση ενός αρσενικού σκύλου είναι απαραίτητη για την αποτροπή καυγάδων. Επίσης, και τα θηλυκά σκυλιά μπορεί να είναι επιθετικά και η στείρωση είναι εξίσου σημαντική. Στην πραγματικότητα, η στείρωση όχι μόνο αποτρέπει τους καυγάδες αλλά έχουν σημαντικές, οφέλη για την υγεία και τη συμπεριφορά των σκύλων.


Τέλος, μη κάνετε το λάθος και σκέφτεστε ότι οι σκύλοι πρέπει να συμπεριφέρονται μεταξύ τους ως ίσοι. Ένας σκύλος που για γενιές ήταν κυρίαρχος δεν γίνεται να αλλάξει συμπεριφορά έτσι εύκολα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να σκέφτεστε σαν σκύλος για να λύσετε το πρόβλημα. Ακόμα και να μη καταλάβετε τι συμβαίνει, μπορείτε πάντοτε να επισκεφθείτε έναν εκπαιδευτή για να προσφέρει συμβουλές.


Πηγή: animalcity.grhttps://goo.gl/dxVvj9

Γιατί οι σκύλοι κυνηγούν αυτοκίνητα;

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Το κυνήγι των αυτοκινήτων είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους σκύλους.

Για μερικούς είναι απλά απάντηση στην ενστικτώδη κλήση τους για κυνήγι: οτιδήποτε κινείται μπορεί να χρησιμεύσει ως θήραμα. Άλλοι μπορεί να ενεργούν έτσι γιατί θεωρούν το αυτοκίνητο ως εισβολέα. Ενώ ακόμη, άλλοι σκύλοι με ισχυρά ένστικτα βοσκής προσπαθούν να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα πίσω στο «κοπάδι». Βασικά, κάθε σκυλί είναι διατεθειμένο να κυνηγήσει ένα κινούμενο αντικείμενο, αλλά το θέμα είναι να μάθει πότε είναι εντάξει να το κυνηγήσει και πότε όχι. Για παράδειγμα ένα ξύλο ή το να πιάσει μια μπάλα είναι μια χαρά αλλά το κυνήγι της γάτας του γείτονα ή τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν είναι.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε γιατί το σκυλί σας κυνηγά τα αυτοκίνητα. Μόλις γίνει κατανοητό το κίνητρο του σκύλου, η λύση μπορεί να βρεθεί πολύ πιο εύκολα.

Το κυνήγι αυτοκινήτων μπορεί να σταματήσει με ένα λουρί ή με μια απόσπαση της προσοχής (όπως ένα δυσάρεστο θόρυβο) και να το διακόψει. Όταν ο σκύλος στρέφει την προσοχή του μακριά από το κυνηγητό, επιβραβεύστε τον. με μια λιχουδιά. Φυσικά, ο αλάνθαστος τρόπος για να κρατήσετε ένα σκυλί μακριά από το κυνηγητό είναι να τον κρατήσετε περιφραγμένο.

Σε περίπτωση που το σκυλί σας βλέπει τα αυτοκίνητα ως «ακυβέρνητα πρόβατα» πρέπει να βρει κάτι πιο εποικοδομητικό να κάνει με τα ένστικτα της βοσκής του. Δώστε του την αφθονία της άσκησης, αρκετά μεγάλες βόλτες, καθημερινό τρέξιμο, ή διάφορα παιχνίδια με Frisbee. Βέβαια, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τον εκπαιδεύσετε για βοσκή, είναι αυτό που έχουν γεννηθεί και εκτραφεί να κάνουν!

Πηγή: animalcity.gr

Γιατί φοβούνται οι σκύλοι τους κεραυνούς;

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Μήπως ο σκύλος σας αρχίζει να τρέμει και να κλαίει με το πρώτο σημάδι βροχής; Για ποιο λόγο άραγε να φοβούνται οι σκύλοι τους κεραυνούς;

Σύμφωνα με τους ειδικούς και την έρευνα που διεξήχθει, υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί τα σκυλιά φοβούνται τις καταιγίδες:

 1. Ο σκύλος μπορεί να έχει βιώσει ένα τραυματικό γεγονός νωρίτερα στη ζωή του το οποίο περιλάμβανε δυνατούς θορύβους. Έτσι, ο ήχος της βροντής λειτουργεί ως υπενθύμιση προκαλώντας του ανησυχία.
 2. Όσο οι σκύλοι μεγαλώνουν και εμφανίζεται απώλεια ακοής, ο δυνατός κρότος του κεραυνού μπορεί να τους κάνει φοβισμένους, δεδομένου ότι δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε ήχους χαμηλής συχνότητας.
 3. Ορισμένες φυλές σκύλων αγχώνονται από τη φύση τους.

Συμπτώματα

Ο σκύλος μπορεί να παρουσιάσει ένα σύνολο συμπτωμάτων, τα οποία κυμαίνονται από ήπια έως έντονα.

Τα ήπια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Κίνηση και τρέμουλο
 • Λαχάνιασμα
 • Κρύψιμο
 • Διαρκές γάβγισμα

Τα έντονα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Ασταθές τρέξιμο
 • Αφόδευση σε εσωτερικό χώρο
 • Αγωνία
 • Προσβολή από επιληπτικές κρίσεις

Πώς να το αντιμετωπίσετε:

Ο φόβος της καταιγίδας δεν είναι μια εύκολη φοβία για να ξεπεραστεί, αλλά όπως και οτιδήποτε άλλο, είναι ζωτικής σημασίας να προσπαθήσετε να βοηθήσετε το σκύλο. Παρακάτω σας έχουμε τρεις συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1. Aπευαισθητοποίηση. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ απλή και μπορείτε να ξεκινήσετε όσο ο σκύλος είναι ακόμη κουτάβι. Αρχίστε παίζοντας ηχογραφημένους ήχους της βροντής μέχρι ο σκύλος να συνηθίσει το θόρυβο. Μέρα με τη μέρα ξεκινήστε να δυναμώνετε την ένταση μέχρι ο ήχος να φτάσει στην ένταση του φυσικού κρότου.

2. Χρησιμοποιήστε φυσικό φάρμακο. Αν το μετεωρολογικό δελτίο έχει προβλέψει κάποια καταιγίδα ή αντιληφθείτε μία να πλησιάζει, μπορείτε να δώσετε στο σκύλο κάποιο ομοιοπαθητικό φάρμακο για να τον βοηθήσετε να ηρεμήσει. Μετά από καιρό ο σκύλος μπορεί να μη χρειάζεται πλέον τη θεραπεία, αν πάψει να συσχετίζει τις βροντές με το φόβο.

3. Δημιουργήστε ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος. Τοποθετήστε το κρεβάτι του σκύλου σε μια μικρή περιοχή όπως το μπάνιο. Κλείστε τα παράθυρα, τις κουρτίνες και να προσπαθήστε να εξαλείψετε τον ήχο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν αυτές οι συμβουλές δε βοηθήσουν και τα συμπτώματα συνεχιστούν, ίσως είναι η ώρα να συμβουλευτείτε τον τοπικό σας κτηνίατρο για θεραπεία συμπεριφοράς ή φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: animalcity.grhttps://goo.gl/t8hevz

10 συμβουλές για την ασφάλεια του σκύλου μας

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Το να έχεις ένα κατοικίδιο ζώο είναι σα να έχεις ένα μικρό παιδί. Θα πρέπει να σκέφτεσαι και να σχεδιάζεις πριν από αυτόν για αυτόν. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, από μια απλή «κακή στιγμή» μέχρι και για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Κάθε μέρα θα πρέπει να λαμβάνεις τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα πριν ακόμα παραστεί ανάγκη.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε το σκύλο σας:
 
1. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας εμβολιάζεται τακτικά και φέρει μικροτσίπ. Είναι σημαντικό να φοράτε στο σκύλο σας κολάρο, στο οποίο θα έχετε περάσει μια ταυτότητα που θα αναγράφονται ευκρινώς τα τηλέφωνα σας. Αυτό θα αποδειχτεί μεγάλη βοήθεια εάν ο σκύλος σας ποτέ χαθεί, μιας και δίνει στον άνθρωπο που θα τον βρει την ευκαιρία να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.
 
2. Κρατήστε το σκύλο σας ασφαλή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσετε η περίφραξη του σπιτιού σας να είναι σωστή και ότι θα την επιτηρείται συχνά για τυχόν διορθώσεις που θα χρειαστούν. Όταν περπατάτε με το σκύλο σας έξω από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι πάντα δεμένος με ένα λουρί καλής ποιότητας. Μην αφήνεται το σκύλο σας να κάνει βόλτες μόνος του στη γειτονιά. Κάτι τέτοιο είναι άκρως επικίνδυνο για το σκύλο σας και επιπλέον είναι ενοχλητικό για τους γείτονες.
 
3. Να είστε προσεκτικοί σε ότι αφορά τη διατροφή του σκύλου σας. Υπάρχουν τροφές που είναι ακατάλληλες για τους σκύλους. Μερικές από τις τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνει ο σκύλος σας είναι σοκολάτα, κρεμμύδια, σταφίδες. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες για τη καταλληλότητα κάποιας τροφής ή αν υποψιάζεστε δηλητηρίαση επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας. Κρατήστε αποθηκευμένο το τηλεφωνικό νούμερο του πλησιέστερου κτηνιάτρου ή της κτηνιατρικής κλινικής. Σχεδιάστε τη συντομότερη διαδρομή ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.
 
4. Μάθετε στο σκύλο σας να δέχεται με ευχαρίστηση τη παραμονή του σε κλουβί μεταφοράς. Άλλωστε αυτός είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να μετακινήστε μαζί του. Εάν ο σκύλος σας φοβάται τη παραμονή σε κλουβί, φροντίστε να του μάθετε να παραμένει δεμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, όσο εσείς οδηγείται. Υπάρχουν ειδικές ζώνες ασφαλείας για σκύλους. Προμηθευτείτε μια και φροντίστε να μη τη ξεχνάτε ακόμα και σε μικρές διαδρομές.
 
5. Φροντίστε να έχετε πάντα σε ετοιμότητα ένα κουτί πρώτων βοηθειών και να γνωρίζεται πώς να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του. Ένα καλό κουτί πρώτων βοηθειών θα πρέπει να περιλαμβάνει: κουβέρτα, χειρουργική ταινία, ένα φίμωτρο, μια αντιβακτηριδιακή αλοιφή, μπατονέτες, τσιμπιδάκια, γάζες, ψαλίδι, λαβίδα. Ενημερωθείτε από το κτηνίατρο σας για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση ανάγκης. Να θυμάστε ότι αν το σκυλί σας τραυματιστεί θα αντιδράσει με φόβο ή πόνο. Προσέξτε τον τρόπο που το χειρίζεστε. Θα μπορούσε να σας δαγκώσει κατά λάθος.
 
6. Προφυλάξτε το σκύλο σας από τις καιρικές συνθήκες. Να θυμάστε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν και μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας. Δε πρέπει ποτέ να τον αφήνετε μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα και για λίγα λεπτά.
 
7. Να θυμάστε ότι το σκυλί σας χρειάζεται φρέσκο και καθαρό νερό διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Τα σκυλιά μπορούν να αφυδατωθούν ακριβώς όπως οι άνθρωποι.
 
8. Πάρτε ειδικές προφυλάξεις για το σκύλο σας σε περίπτωση πυροτεχνημάτων ή άλλων δυνατών θορύβων. Πολλά σκυλιά είναι ευαίσθητα σε δυνατούς θορύβους και μπορεί να εμφανίσουν φοβίες. 
 
9. Τα ηλικιωμένα σκυλιά χρειάζονται λίγο περισσότερη φροντίδα. Έχετε το νου σας να διατηρούν το κατάλληλο βάρος. Δε θέλετε ο σκύλος σας να είναι πολύ λεπτός, αλλά ούτε και υπέρβαρος. Και τα δύο άλλωστε είναι σημάδια πιθανού προβλήματος υγείας που μπορεί να υποβόσκει. Φροντίστε τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Δώστε  του ένα μαλακότερο κρεβάτι για να κοιμηθεί, δώστε του περισσότερο χρόνο για να φάει ή κάντε τη τροφή πιο ελκυστική για τα γούστα του. Μη ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά το κτηνίατρο ώστε να ελέγχεται τη κατάσταση της υγείας του.
 
10. Να είστε υπομονετικοί με τα κουτάβια. Έρχονται στο σπίτι μας χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Θα κάνουν λάθη. Διδάξτε τους χρησιμοποιώντας τεχνικές θετικής εκπαίδευσης και θα είναι σε θέση να μάθουν ό, τι θέλετε να τους διδάξετε. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος είναι ευτυχέστερος τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του.

Πηγή: cityportal.gr, https://goo.gl/B489bq

Γιατί γαβγίζουν οι σκύλοι και πως να το σταματήσουμε

13/09/2021
από www.just4dogs.gr

Οι σκύλοι θα είναι πάντα σκύλοι και οι περισσότεροι θα γαβγίζουν, θα κλαψουρίζουν ή ακόμα και θα ουρλιάζουν κατά διαστήματα – είναι φυσικό. Για τους σκύλους όλα αυτά είναι τρόποι επικοινωνίας και έκφρασης. Οι άνθρωποι θέλουμε ο σκύλος μας να γαβγίζει για να μας προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο ή για να μας προστατεύει από το κακό. Ωστόσο, το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί να θεωρηθεί ως πρόβλημα συμπεριφοράς. Ποια είναι η λύση; Λοιπόν, ο σκύλος σας πρέπει να καταλάβει πότε να γαβγίζει και πότε να μένει ήσυχος και αυτό είναι φυσικά κάτι που πρέπει να του διδάξετε.

Αρχίστε την εξάσκηση το συντομότερο δυνατό. Όσο καθυστερείτε, τόσο δυσκολότερα θα περιορίσετε αυτή τη συμπεριφορά. Οι εντολές ομιλίας/ησυχίας που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπορεί να ακούγονται ως κάτι εύκολο, όμως, αυτό δεν ισχύει πάντα στην πράξη. Παρόλα αυτά, με αφοσίωση και συνέπεια μπορείτε να πετύχετε να διδάξετε τον σκύλο σας να γαβγίζει ή να είναι ήσυχος κατ’ εντολή.

ΓΙΑΤΙ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ;

Είναι σημαντικό να κατανοήσει πρώτα κανείς πως οι σκύλοι μπορεί να γαβγίζουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν γαβγίζουν μόνο και μόνο για να ενοχλήσουν εσάς ή τους γείτονες, ούτε γαβγίζουν από φθόνο ή εκδίκηση. Επίσης, δε γαβγίζουν μόνο και μόνο επειδή μπορούν (αν και αυτό μπορεί να φαίνεται μερικές φορές).

Υπάρχουν ράτσες σκύλων που γαβγίζουν περισσότερο από άλλες – κάποιες φυλές, μάλιστα, εκτρέφονται με σκοπό να γαβγίζουν. Υπάρχει ακόμη και η ράτσα Μπασέντζι (Basenji) που δε γαβγίζει καθόλου (φυσικά αυτό δεν τον καθιστά ένα βουβό σκύλο, καθώς όταν επιθυμεί κάτι ιδιαίτερα αναπαράγει κραυγές που μοιάζουν με κλάμα μωρού ή λάλημα του πετεινού).

Αν δώσετε προσοχή στην κάθε φορά που γαβγίζει ο σκύλος σας, σίγουρα κάποια στιγμή θα καταλάβετε τη διαφορά από γάβγισμα σε γάβγισμα. Αυτή ακριβώς η κατανόηση του λόγου που ο σκύλος σας γαβγίζει είναι το πρώτο βήμα στον έλεγχο της συμπεριφοράς του.

Σε γενικές γραμμές οι σκύλοι γαβγίζουν για τους ακόλουθους λόγους:

Προειδοποίηση / Συναγερμός:
Είναι απολύτως φυσικό για έναν σκύλο να γαβγίζει όταν κάποιος είναι στην πόρτα ή όταν ξένοι και αυτοκίνητα περνούν έξω από το σπίτι. Πολλοί σκύλοι θα γαβγίσουν, αν αισθανθούν κάποιο είδος απειλής διακηρύσσοντας: “Εγώ είμαι εδώ για την προστασία αυτού του μέρους και μη τα βάζεις μαζί μου!”. Ο ήχος ενός τέτοιου γαβγίσματος είναι συνήθως οξύς, δυνατός και έγκυρος. Εξασκώντας αυτό το ένστικτο ο σκύλος σας μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του σπιτιού και της οικογένειάς σας.

Άγχος:
Σε μια κατάσταση άγχους το γάβγισμα αποτελεί πολλές φορές μια πράξη αυτο-καθησύχασης του σκύλου. Είναι συχνά διαπεραστικό και μερικές φορές συνοδεύεται από κλαψούρισμα. Αυτό το είδος γαβγίσματος είναι συνηθισμένο σε σκύλους που πάσχουν από άγχος αποχωρισμού.

Παιχνίδισμα / Ενθουσιασμός:
Αυτό το είδος γαβγίσματος είναι χαρακτηριστικό πολλών κουταβιών και νεαρών σκύλων. Πολλοί σκύλοι θα γαβγίσουν την ώρα που παίζουν με ανθρώπους ή άλλους σκύλους. Ένα τέτοιο γάβγισμα ακούγεται αισιόδοξο και ενδεχομένως μελωδικό. Είναι, επίσης, σημάδι ενθουσιασμού σκύλων που ξέρουν ότι πρόκειται να πάνε βόλτα με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο.

Τράβηγμα της προσοχής:
Όταν ακούτε αυτό το γάβγισμα συνήθως καταλαβαίνετε ακριβώς τι σημαίνει. Γαβγίζοντας είναι σαν να λένε: “Έι! Εδώ είμαι! Κοίτα με!”. Κάποιοι σκύλοι μπορεί παράλληλα να κλαψουρίζουν και λίγο όπως ακριβώς κάνουν και τα μικρά παιδιά για να τραβήξουν την προσοχή.

Πλήξη / Βαρεμάρα:
Ένας σκύλος που βαριέται γαβγίζει σαν να θέλει ο ίδιος να ακούσει λίγο τη φωνή του. Αν και αυτό τείνει να είναι ενοχλητικό, εκφράζει και ένα είδος θλίψης. Τα περισσότερα σκυλιά που πλήττουν γαβγίζουν συχνά για να αποβάλλουν με αυτόν τον τρόπο την περίσσεια ενέργειας ή από μοναξιά. Συνήθως χρειάζονται μια δραστηριότητα ή μια συντροφιά.

Διάλογος με άλλους σκύλους:
Αυτό είναι ένα πιθανώς γνωστό σενάριο: ένας σκύλος στην ίδια οδό γαβγίζει και ένας προς έναν οι υπόλοιποι σκύλοι της γειτονιάς αρχίζουν να γαβγίζουν κι αυτοί.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΓΑΒΓΙΣΜΑΤΟΣ

Μόλις προσδιορίσετε την αιτία που κάνει τον σκύλο σας να γαβγίζει υπερβολικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τον έλεγχο της συμπεριφοράς του. Ο καλύτερος τρόπος και το πρώτο βήμα στο να αποτρέψετε το υπερβολικό γάβγισμα είναι να δοκιμάσετε να απομακρύνετε τις πιθανές πηγές του προβλήματος. Επίσης, πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν ενθαρρύνετε – ακόμα και χωρίς να το θέλετε – αυτή τη συμπεριφορά. Τέλος, δώστε στο σκύλο σας την ευκαιρία να ασχοληθεί με άλλα πράγματα αντί να γαβγίζει.

Βεβαιωθείτε πως ο σκύλος σας ασκείται αρκετά ώστε να μην έχει τόση συσσωρευμένη ενέργεια να εξαντλήσει με το γάβγισμα.
Αν είναι δυνατόν, αποφεύγετε να αφήνετε ένα μοναχικό σκύλο μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μην αγκαλιάζετε, χαϊδεύετε ή ταΐζετε τον σκύλο σας όταν γαβγίζει για να κερδίσει την προσοχή σας ή επειδή τον διακατέχει άγχος. Διαφορετικά θα είναι σαν να τον ανταμείβετε για τη συμπεριφορά του ενθαρρύνοντάς τον παράλληλα να την συνεχίσει.
Με το να φωνάζετε τον σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει δεν πρόκειται να κερδίσετε κάτι. Πραγματικά αυτό μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα κάνοντάς τον να γαβγίζει περισσότερο.
Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση τη χρήση περιλαίμιων που προκαλούν ηλεκτροσόκ. Δεν είναι μόνο επίπονα και επώδυνα, αλλά και πολύ αγενές από μέρους σας να τα χρησιμοποιήσετε ως λύση.
Προσπαθήστε να κερδίσετε την προσοχή του χτυπώντας τα χέρια σας ή σφυρίζοντας σε μια στιγμή που κάθεται ήσυχος και φρόνιμος. Με τον τρόπο αυτό τον επιβραβεύετε για την ήρεμη στάση του.
Αφού στρέψετε την προσοχή του σκύλου σας σε εσάς, δοκιμάστε να του μάθετε κάποιες βασικές εντολές όπως “κάτσε κάτω”, “έλα”, “σήκω πάνω” ώστε να στέφει σε σας την προσοχή του.
Μην αφήνετε τον σκύλο σας να γαβγίζει συνεχώς έξω ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο το κάνει. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να ενοχληθούν οι γείτονες και να μπλέξετε σε φασαρίες.
Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας ή κάποιον εκπαιδευτή, αν δε μπορέσετε να καταπολεμήσετε – παρόλες τις προσπάθειές σας – το πρόβλημα του γαβγίσματος.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ

Σήμερα υπάρχει μια χειρουργική μέθοδος με την οποία ο κτηνίατρος επεμβαίνει στις φωνητικές χορδές ενός σκύλου και αφαιρεί ένα μέρος αυτών. Με τον τρόπο αυτό ο σκύλος έχει ακόμα τη δυνατότητα να γαβγίζει, αλλά πιο ήσυχα και πιο βραχνά. Κατά τη γνώμη μας, η χειρουργική αυτή επέμβαση είναι εκτός από περιττή και καταχρηστική για έναν σκύλο. Κάθε χειρουργική επέμβαση που επιβάλλει αναισθησία είναι πάντα επικίνδυνη και, επομένως, οποιαδήποτε διαδικασία που έχει ως σκοπό καθαρά την ανθρώπινη ευκολία και όχι την υγεία ενός ζώου πρέπει να αποφεύγεται. Επιπλέον, το υπερβολικό γάβγισμα επιδεικνύει ένα βασικό πρόβλημα που συνήθως είναι συμπεριφοράς και όχι υγείας. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να ελαττώνει τον ήχο του γαβγίσματος, αλλά δεν καταπολεμά το πρόβλημα στη ρίζα του. Τα χρήματα που θα δίνατε για την επέμβαση μπορείτε κάλλιστα να τα δώσετε σε κάποιον εκπαιδευτή που θα επιμεληθεί με αγάπη το πρόβλημα του σκύλου σας.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΚΥΛΟ

Η φασαρία από τα γαβγίσματα των σκύλων της γειτονιάς μπορεί να μετατραπεί πολύ γρήγορα από απλή ενόχληση σε εφιάλτη – ειδικά όταν κάποιος προσπαθεί να εργαστεί ή να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Αν έχετε την οικειότητα, προσπαθήστε να πλησιάσετε και να συζητήσετε ευγενικά με το γείτονά σας για το θέμα ή συζητήστε το και με άλλους γείτονες και επιλέξτε έναν συντονιστή που θα τον πλησιάσει. Μπορείτε, επίσης, να προτείνετε τη λύση ενός εκπαιδευτή, αν ο ίδιος δε μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ως τελευταία λύση, μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε την αστυνομία – απλώς σκεφτείτε πως αυτό θα λειτουργήσει σαν ρήγμα στις μελλοντικές σας σχέσεις.

Πηγή: animacity.gr

Χριστούγεννα με σκύλο: 9 tips για να σώσετε τις φετινές γιορτές!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Κάθε χρόνο ανυπομονούμε να έρθουν οι γιορτές! Μαζί τους όμως πάνε πακέτο και όλες οι 
επικίνδυνες “ζημιές” των μικρών τετράποδων φίλων μας! Εάν κάθε χρόνο έρχεστε αντιμέτωποι με σπασμένα στολίδια και διακοσμητικά, με φαγητά και λιχουδιές που προοριζόταν για τους καλεσμένους και τα εξαφάνισαν τα αγαπημένα μας φιλαράκια, τότε σας έχουμε την λύση! Συγκεντρώσαμε 9 tips για τέλεια και ασφαλή Χριστούγεννα με σκύλο και σας τα παρουσιάζουμε με ένα woof
 
Tip #1. Τοποθετήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σημείο στο οποίο ο μικρός σας φίλος θα έχει δύσκολη πρόσβαση! Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, στολίδια με μικρά κουδουνάκια στα πιο χαμηλά κλαδιά θα σας ενημερώνουν για την επικείμενη “καταστροφή”!

Tip #2
.
 Μην επιλέγετε να κρεμάτε λαμπάκια στα χαμηλά κλαδιά του δέντρου! Είναι πολύ πιθανό ο φιλαράκος σας στην προσπάθεια του να παίξει να καταλήξει μπλεγμένος και πολύχρωμος! Ή ακόμη χειρότερα, να σπάσει κάποιο λαμπάκι και να τραυματιστεί από τα πολύ μικρά γυαλιά!

Tip #3. Προτιμήστε στολίδια που δεν σπάνε καθώς είτε μπορούν να τραυματίσουν τον φίλο σας είτε μπορεί να τα καταπιεί και να του δημιουργήσουν πρόβλημα!
 
Tip #4. Σε περίπτωση που προτιμάτε τα αληθινά δέντρα, φροντίστε να μην βρίσκονται “βελόνες” στο πάτωμα. Εάν τις καταπιεί ο τετράποδος φίλος σας ενδέχεται να τρυπήσουν το στομάχι του!
 
Tip #5. Εάν λατρεύετε τις αλυσίδες-γιρλάντες με μπάλες, φροντίστε να τις τοποθετείτε στα ψηλότερα κλαδιά του δέντρου σας. Όσο όμορφες και  λαμπερές και αν είναι, εάν τις καταπιεί ο φιλαράκος σας, θα έχει πρόβλημα με το έντερό του!
 
Tip #6. Μην χρησιμοποιείτε γκιπουρνάρια και διακοσμητικά φυτά. Μπορεί να δηλητηριάσουν το σκύλο σας! Εάν, παρόλα αυτά σας αρέσουν  στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τοποθετήστε τα σε σημείο το οποίο ο σκύλο σας δεν μπορεί να φτάσει!
 
Tip #7. Λατρεύετε τα αναμμένα κεριά; Φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε κάποιο ψηλό πάσο ή ράφι γιατί σίγουρα δεν λατρεύετε μια κουνιστή ουρά δίπλα σε ένα αναμμένο κερί!
 
Tip #8. Εάν θέλετε να τυλίξετε και φέτος μόνοι σας τα χριστουγεννιάτικα δώρα, αποφύγετε να το κάνετε παρουσία του τετράποδου φίλου σας!
 
Tip #9. Σίγουρα δεν θέλετε να καταλήξετε τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου να καθαρίζετε τα χαλιά σας. Για αυτό μην υπερ-ταΐζετε τον καλύτερό σας φίλο όσο και αν του μυρίζουν τα νόστιμα φαγητά σας!
 
Οι γιορτές σώθηκαν! Ακολουθήστε όλα τα tips του Just4dogs και θα λύσετε το πρόβλημα “Χριστούγεννα με σκύλο”! Απολαύστε την αγαπημένη σας περίοδο παρέα με τους μικρούς σας φίλους ξένοιαστοιχαλαροί και χωρίς απρόσμενες εκπλήξεις!
 
Χαρούμενα σκυλο-Χριστούγεννα!

Μένουμε Σπίτι - 5 tips για να περάσουμε όμορφα με τον σκύλο μας!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Όσο 
είμαστε στο σπίτι, βρίσκουμε τρόπους να χαρούμε τις στιγμές με την οικογένειά μας και με το αγαπημένο κατοικίδιό μας!

Φυσικά, ο τετράποδος φίλος μας είναι πολύ χαρούμενος μόνο που μας έχει στο σπίτι συνέχεια, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να τον περιποιούμαστε και να τον κρατάμε καθαρό και σε εγρήγορση!

Δείτε τα 5 tips που θα απογειώσουν την καθημερινότητα με τον σκύλο μας:

1. Ασχολούμαστε σχολαστικά και μεθοδικά με την καθαριότητα του σκύλου. Φροντίζουμε να έχουμε όλα τα απαραίτητα μαζί μας: σαμπουάν, πετσέτες και οποιοδήποτε καλλυντικό μπορεί να μας φανεί χρήσιμο! Ενώ, δεν ξεχνάμε την ειδική φροντίδα που πρέπει να εξασφαλίσουμε για τις πατούσες του σκύλου, ώστε να αποφύγουμε μικρόβια και πληγές μετά από την βόλτα μας.

2. Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία να φροντίσουμε το τρίχωμα του σκύλου μας, για να γίνει αστραφτερό και απαλό! Και επειδή μας προβληματίζει ιδιαίτερα η τριχόπτωση, ειδικά τώρα που μένουμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δεν ξεχνάμε να χτενίζουμε τον σκύλο μας ακολουθώντας ένα πολύ καλό βούρτσισμα στο μπαλκόνι!

3. Βουρτσίζουμε τα δόντια του, για να είναι υγιή αλλά και να αποφύγει την δυσοσμία. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα, μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια του σκύλου μας, έτσι ώστε να είναι καθαρά και λαμπερά, χωρίς όμως να τραυματιστούν!

4. Δεν αφήνουμε τον σκύλο μας να βαρεθεί! Όσο βαριέται, τόσο πέφτει η διάθεση, αλλά αρχίζει και να πλήττει. Ιδανική λύση αποτελούν τα παιχνίδια και η άσκηση μαζί του, ενώ μπορούμε να του αγοράσουμε παιχνίδια -προσαρμοσμένα στις ανάγκες του- για κάθε του στιγμή! Έτσι, θα είναι συνεχώς σε εγρήγορση, ενώ θα μπορεί να εκτονώνεται ακόμα και μέσα στο σπίτι!

5. Τέλος, μια καλή διάθεση και συνύπαρξη με το σκυλί μας πετυχαίνουμε αφιερώνοντάς του χρόνο και επιβραβεύοντάς τόσο με λόγια, όσο και με προϊόντα επιβράβευσης, που ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και κρατούν τον σκύλο δραστήριο και γεμάτο ενέργεια!

Σε καμία περίπτωση δεν τον αφήνουμε να βαρεθεί για όσο διάστημα θα παραμείνει σπίτι, ενώ φροντίζουμε μετά την βόλτα να τον καθαρίζουμε καλά, ώστε να μην μεταφέρει μικρόβια!

Φροντίζουμε αυτό το διάστημα να γίνει η τέλεια ευκαιρία για να κάνουμε με τον τετράποδο φίλο μας ό,τι δεν προλαβαίναμε τόσο καιρό με την έντονη και πολυάσχολη καθημερινότητά μας!

Μήπως ο σκύλος σας είναι ξενύχτης;

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Ανήκει και ο δικός σας σκύλος σε αυτούς που ξενυχτούν;

Πολλοί πιστεύουν ότι οι σκύλοι όλη μέρα χοροπηδούν και παίζουν ευτυχισμένα και ασταμάτητα και ότι όλο το βράδυ κοιμούνται!
Είναι όμως αυτή η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι οι σκύλοι έχουν διαφορετικές συνήθειες και ωράριο από εμάς! Ωστόσο, η συγκατοίκηση με τους ανθρώπους, τους οδηγεί στο να συντονίζουν τον ύπνο τους και να κοιμούνται περισσότερο από τα αδέσποτα ζώα.
 
Γνωρίζατε ότι και οι σκύλοι βιώνουν τη φάση του ύπνου που ονομάζουμε REM;
Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι! Αυτό είναι το διάστημα που ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Η διαφορά είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να μπει στη φάση REM, ενώ του σκύλου μόλις 15-20 λεπτά.
Βέβαια, λόγοι υγείας και ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να ταράξουν τον ύπνο του τετράποδου φίλου μας, ενώ συμπληρωματικά και η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, μια διατροφή πλούσια σε ενέργεια τους βοηθά να είναι δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχουν ποιοτικό ύπνο το βράδυ.
 
Μην πανικοβληθείτε αν είναι ανήσυχος το βράδυ, απλά βοηθήστε τον να χαλαρώσει!

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές μας:
 • Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου και μια ασφαλή γωνιά, όπου θα εκπαιδευτεί ο σκύλος σας να κοιμάται ήρεμα
 • Φροντίστε να έχει περάσει μια δραστήρια και γεμάτη μέρα, καθώς θα είναι κουρασμένος και θα τον βοηθήσει να κοιμηθεί πιο γρήγορα
 • Δώστε του την κατάλληλη ποσότητα σωστής τροφής, που θα του χαρίσει ενέργεια και δύναμη μέσα στην μέρα, χωρίς όμως να του δημιουργήσει ένταση και ανησυχία το βράδυ.
 • Βοηθήστε τον σκύλο σας με ειδικά χαλαρωτικά συμπληρώματα και με πολλά χάδια!
Ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για εμάς αλλά και για τον τετράποδο φίλο μας! Δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να έχει έναν απολαυστικό ύπνο, θα ξεκουραστεί και θα έχει ενέργεια και θετική διάθεση την επόμενη μέρα!

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ Σκύλου! Πως να την αντιμετωπίσετε!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr


Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έχεις κατοικίδιο, πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα της τρίχας!!!

 
Πολλές φορές όμως και ειδικά τις περιόδους που μαδάει περισσότερο, όπως το φθινόπωρο και την άνοιξη, οι τρίχες του γεμίζουν όλους τους χώρους του σπιτιού! Και αν υπολογίσουμε ότι η αλλαγή του τριχώματος διαρκεί 30 με 50 ημέρες, αντιλαμβανόμαστε γρήγορα ότι θα πρέπει να βρούμε μια ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!!!
 
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία και ΔΕΝ μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να την περιορίσουμε, ώστε να συμβιώνουμε αρμονικά με τον αγαπημένο μας φίλο!

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και η έλλειψη βιταμινών προκαλούν υπερβολική και συνεχή τριχόπτωση!

Αρκετοί ειδικοί προτείνουν τροφές με βάση τον σολομό για ενδυνάμωση του τριχώματος, καθώς είναι πλούσιες σε Ω3. Έτσι, ο σολομός με την πλούσια περιεκτικότητα του σε Ω3 θα ενισχύσει αρκετά το τρίχωμά του. Θα το κάνει να μην πέφτει ενώ παράλληλα, θα το δυναμώσει και θα του δώσει λάμψη.
 
Τα φυσικά συμπληρώματα με σολομό, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και Ω3 είναι μια αποτελεσματική λύση, ώστε να ενισχυθεί ο οργανισμός τους και να δυναμώσει η τρίχα!
 
Χτένιζε τον σκύλο σου κάθε μέρα!

Αυτή η καθημερινή συνήθεια δεν θα σας γλιτώσει χρόνο μόνο από το καθάρισμα, αλλά βοηθά αρκετά και τον σκύλο!
Επιλέγοντας μια χτένα ή βούρτσα καλής ποιότητας, θα απομακρύνετε με επιτυχία νεκρές τρίχες & βρωμιά. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος θα απολαμβάνει την περιποίηση, αλλά και εσείς φυσικά θα έχετε ήδη προλάβει τα χειρότερα!!!!!

Το ελαιόλαδο για ακόμα μια φορά δίνει τη λύση!

Περιποιηθείτε με απόλυτη επιτυχία το τρίχωμα του σκύλου σας χρησιμοποιώντας χειροποίητα σαμπουάν με βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οι θαυματουργές ιδιότητες του ελαιολάδου προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν το δέρμα και το τρίχωμα. Περιποιείται και καθαρίζει, δίνοντας απαλότητα και λάμψη στο τρίχωμα!

Επίσης, το ελαιόλαδο ανακουφίζει, επουλώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς που προκαλούνται από έντονο κνησμό. Αρκετοί μάλιστα, κάνουν απαλό μασάζ με ελαιόλαδο στο δέρμα του σκύλου!
 
Υπάρχουν επίσης και ειδικά σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Το στρες ενισχύει αρκετά την τριχόπτωση!

Μετακινήσεις, ταξίδια, μετακομίσεις, ασταθές πρόγραμμα, ζητήματα υγείας ή κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, συνήθως είναι παράγοντες που ενισχύουν την απώλεια τρίχας στα αγαπημένα μας τετράποδα.
 
Μια ήρεμη και ευχάριστη καθημερινότητα θα προσφέρει ασπίδα προστασίας στον σκύλο μας, βοηθώντας τον να παραμένει υγιής!

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η έντονη τριχόπτωση είναι το αποτέλεσμα ιατρικών παθήσεων, για τις οποίες φυσικά καλό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε τον κτηνίατρο!
 
Σε κάθε περίπτωση, αγάπα τον φίλο σου, λένε, με τα ελλατώματά του και αυτό ακριβώς κάνουμε! Λατρεύουμε τους τετράποδους φίλους μας, απλώς προσέχοντας τη διατροφή και την περιποίησή τους, τους χαρίζουμε μια υγιέστερη καθημερινότητα και…..εμείς καθαρίζουμε λιγότερο!!!! Win - Win!

Γιατί ο σκύλος μου μυρίζει άσχημα;

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Αρχικά, πρέπει να ερευνήσετε και να προσδιορίσετε την αιτία της οσμής του σκύλου σας! Αν η αιτία της οσμής δεν είναι εμφανής για εσάς, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε κτηνίατρο.

Προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν όπως η λοίμωξη των νεφρών (προσδιορίζεται στη μυρωδιά των ούρων) ή του διαβήτη (σε μια γλυκιά ή σακχαρωδη αναπνοή), οι ενοχλήσεις στο ήπαρ (δυσάρεστες μυρωδιές, κιτρινωπά μάτια / ούλα, πρησμένη κοιλιά), τα χαλασμένα δόντια ή τα ούλα ή μολυσμένα αυτιά.

Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε κάποια μέτρα ώστε να φροντίσετε με τον καλύτερο τρόπο τον σκύλο σας και να εξασφαλίσετε ότι δεν θα μυρίζει.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο είναι η φροντίδα της στοματικής υγιεινής του τετράποδου φίλου μας!

 1. Από την στιγμή που εγκαθίστανται τα μόνιμα δόντια στην ηλικία των 7 μηνών, πρέπει να αρχίσουμε εντατική φροντίδα!

 2. Το βούρτσισμα γίνεται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, οπωσδήποτε με ειδικές οδοντόκρεμες και όχι με τις ανθρώπινες, οι οποίες περιέχουν φθόριο και ξυλιτόλη, ουσίες τοξικές για το σκύλο.

 3. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να είναι ιδανικά κατασκευασμένη για σκύλους, που διευκολύνει τη διαδικασία του βουρτσίσματος.

 4. Για την κακή αναπνοή πρέπει να πάμε τον σκύλο μας στον κτηνίατρο για προσεκτικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Επειδή το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια διαδικασία που πρέπει να τη μάθει ο σκύλος προτείνουμε πάντα η διαδικασία αυτή να ξεκινάει από μικρή ηλικία που οι σκύλοι μαθαίνουν πιο εύκολα.
 

Ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο είναι η μυρωδιά του τριχώματος του σκύλου!

Ίσως το κατάλληλο άρωμα και ένα σαμπουάν για σκύλους να μπορέσουν να περιορίσουν την οσμή ή να την καλύψουν και εντελώς, αλλά πιθανόν ο σκύλος σας να έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα και να χρειάζεται ένα θεραπευτικό σαμπουάν!

Επίσης, μπορείτε να βουρτσίζετε μέσα στη μέρα το σκυλί, προκειμένου να αφαιρούνται όλα τα σκουπίδια και τα βακτήρια!

Τέλος, εκτός από την περιποίηση, το σημαντικότερο ρόλο για την μυρωδιά έχει η σωστή διατροφή!

Αν αλλάξετε την τροφή του σκυλιού σας σε καλύτερης ποιότητας τροφή με φυσικά συστατικά, ίσως θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά μειώνεται σημαντικά έως και εξαφανίζεται.

Τσάι για Σκύλους; Μάθε όλα τα μυστικά εδώ!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Ώρα για τσάι και για τους σκύλους μας… Όχι, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο και συμβατικό τσάι, αλλά για ένα super ενισχυμένο συμπλήρωμα διατροφής!!
Μήπως θέλει και ο δικός σας σκύλος ένα θεραπευτικό και τονωτικό τσάι;;

Οι ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στην υπηρεσία του σκύλου μας, από την εκπληκτική σειρά Doggy’s Cuppa! Πρόκειται για μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή του σκύλου, που μπορεί να σερβιριστεί μόνη της ως κρύο ρόφημα ή μαζί με το φαγητό!


Δείτε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της σειράς Doggy’s Cuppa:
 • Εκλεκτά βότανα, μαζεμένα με το χέρι, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
 • 100% ανθρώπινα βότανα για μέγιστα διατροφικά οφέλη.
 • Βελτιώνει την καθημερινή υγεία του σκύλου
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, του κακού μεταβολισμού και της παχυσαρκίας
 • Χωρίς καφεΐνη, συντηρητικά και πρόσθετα.

Πλέον μπορείτε να απολαύσετε παρέα με το σκύλο σας ανέμελα τα απογεύματά σας και όσο πίνετε τον καφέ σας ή το τσάι σας, ο σκύλος μπορεί να απολαμβάνει ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ το γευστικότατο τσάι της Doggy’s Cuppa!

Οι σκύλοι σας έχουν την δυνατότητα να πάρουν ανάσες από την άσκηση, την προπόνηση ή την εκπαίδευση και με ευχάριστη διάθεση να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους!

Θέλετε και εσείς έναν σκύλο ήρεμο, ευδιάθετο και υγιή; Δοκιμάστε ένα λαχταριστό και super δυναμωτικό τσάι στην καθημερινή διατροφή του.


Δείτε τις ΟΔΗΓΙΕΣ εδώ:

Οδηγίες παρασκευής: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σε 250ml βραστό νερό και αφήστε να ξεκουραστεί για 4-5 λεπτά πριν προσθέσετε άλλα 750ml δροσερού νερού. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες για την ημερήσια δοσολογία ανάλογα με τα κιλά το σκύλου σας. Σερβίρεται σαν ρόφημα ξεχωριστά ή μπορείτε να το περιχύσετε πάνω στην τροφή του. Ένας άλλος τρόπος χρήσης είναι να πασπαλίσετε το μείγμα παρασκευής πάνω στη τροφή τους, χωρίς να το κάνετε ρόφημα.
ΠΟΤΕ ΜΗ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΖΕΣΤΟ.Οδηγός ημερήσιας κατανάλωσης:

ΒΑΡΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

ΡΟΦΗΜΑ

Έως 9 κιλά: 60ml, 2-3 φορές τη μέρα

9 – 22 κιλά: 60-120ml, 2-3 φορές τη μέρα

22 – 45 κιλά: 120 – 240ml, 2-3 φορές τη μέρα

Πάνω από 45 κιλά: 240ml, 3 φορές τη μέρα


Δεν συνίσταται η χρήση για σκυλιά: κάτω των 4 μηνών, σε εγκυμοσύνη ή με προβλήματα υγείας. Σε αυτή τη περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Χρησιμοποιείται μόνο ως μέρος ενός ευρύτερου υγιεινού τρόπου ζωής του σκύλου και δεν υποκαθιστά οποιαδήποτε υπάρχουσα διατροφή ή φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί από τον κτηνίατρο σας.

Ανακαλύψτε τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων διατροφής!

Μήπως ο σκύλος σας χρειάζεται αναζωογόνηση και ευεξία μόλις ξυπνάει;

Σίγουρα η διάθεση και οι αντοχές του θα βελτιωθούν σημαντικά αν πιει την κατάλληλη ποσότητα από το Morning Brew:ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΕΥΕΞΙΑ
Συμπλήρωμα διατροφής για σκύλους σε μορφή ροφήματος.
Συμβάλλει στη καλή διάθεση του σκύλου
Προσφέρει ζωντάνια
Αναζωογονεί και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Συστατικά: Τσουκνίδα, Βαλσαμόχορτο (St.John’s Wort), φύλλα κόκκινου μύρτιλου, κυνόροδα και φλαμούρι.

Παρατηρήσατε τον σκύλο σας να μην μπορεί να ηρεμήσει το βράδυ ή να είναι αγχωμένος και να έχει υπερδιέγερση;

Τότε αυτό που σίγουρα θα βοηθήσει είναι το συμπλήρωμα Evening Brew για βραδινή χαλάρωση, που θα του προσφέρει καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο!ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Συμπλήρωμα διατροφής για σκύλους σε μορφή ροφήματος.
Προάγει τη χαλάρωση
Συμβάλλει στην ηρεμία
Προσφέρει έναν καλύτερο βραδινό ύπνο

Συστατικά: Χαμομήλι, Βαλσαμόχορτο (St.John’s Wort), Λεβάντα, Μέντα και φλαμούρι

Αν παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας έχει την τάση να βάζει κιλά
σίγουρα το Slimming Brew θα του ρυθμίσει τον οργανισμό κατάλληλα!ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΣΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΒΑΡΟΥΣ
Απευθύνεται στους σκύλους με τάση στο να βάζουν κιλά, οι μεταβολισμοί των οποίων θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ένα υγιές ξεκίνημα.

Ενθαρρύνει επίσης την υγιή απώλεια βάρους.
Καλλιεργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά: Κυνόροδο, ρίγανη, πικραλίδα, φύλλα κόκκινου μύρτιλου, πρίμουλα.

Βοηθήστε τον σκύλο σας να αναζωογονηθεί
με το πιο επαναστατικό και φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το Rejuvenating Brew!
ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ & ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Ενθαρρύνει ενεργά τη μακροζωία
Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ενισχύει την καθημερινή υγεία τους

Συστατικά: Κράταιγος, ρίγανη, δενδρολίβανο, βασιλικός, πικραλίδα, τσουκνίδα.

Για πολύ αγχωμένους σκύλους, με ανησυχίες που οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις, αυτό το μοναδικό τσάι
Calming Brew θα τους ηρεμήσει για να έχουν καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά τους.ΦΥΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΤΡΕΣ
Βοηθά στην μείωση του άγχους, της ανησυχίας και του στρες
Καθησυχάζει από τις καταστάσεις άγχους
Συμβάλλει στην ηρεμία του σκύλου σε καθημερινή βάση

Συστατικά: Μέντα, μελισσόχορτο, κράταιγος, Βαλσαμόχορτο (St.John’s Wort), ρίζα βαλεριάνας.


Απολαύστε και εσείς το αγαπημένο σας τσάι!!

Άγχος και Φοβίες Σκύλων το Πάσχα: Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Έρχεται αυτή η πασχαλινή εορταστική περίοδος, που κάποιες μέρες σίγουρα ξεκουραζόμαστε, ενώ άλλες μπορεί να πάμε κάποιο ταξίδι ή βόλτα.
Μέσα σε όλο το εορταστικό πρόγραμμά μας, όμως σκεφτόμαστε τον σκύλο μας; Θα μπορέσει να μας ακολουθήσει, θα είναι χαρούμενος, θα είναι υγιής και όχι φοβισμένος;

 

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον σκύλο είναι το άγχος.

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις τον σκύλο μας, αλλά εμείς πρέπει να προνοήσουμε ώστε να περιορίσουμε τις αγχώδεις καταστάσεις.

Αρχικά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η περίοδος των γιορτών είναι εποχή αυξημένου στρες! Οφείλεται σε παράγοντες όπως:

 1. Αλλαγή προγράμματος

 2. Επισκέψεις στο σπίτι

 3. Μετακινήσεις σε άλλα σπίτια

 4. Ταξίδια

 5. Αποχωρισμός από τον σκύλο σας

Αυτούς ακριβώς τους παράγοντες πρέπει να τους ρυθμίσουμε και να εντοπίσουμε εγκαίρως τα σημάδια του, ώστε να καταφέρουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία και να μειώσουμε τους στρεσογόνους παράγοντες!!!

 1. Η αλλαγή προγράμματος επηρεάζει τόσο εσάς όσο και τον σκύλο σας. Πιθανόν θα παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας έχει αλλάξει συμπεριφορά και από ευπροσάρμοστος και φιλικός έχει γίνει αντιδραστικός, γιατί το πρόγραμμα του έχει ανατραπεί. Προσπαθήστε να διατηρήσετε όσο μπορείτε τα ωράρια του φαγητού και του ύπνου, ώστε να μην απορρυθμιστεί και να μην εξαντληθεί ο οργανισμός του σκύλου σας.

 2. Οι επισκέψεις στο σπίτι από φίλους και συγγενείς μπορεί να κουράσουν τον σκύλο σας και να τον βάλουν σε μια διαρκή ταραχή που θα οδηγήσει σε υπερδιέγερση. Σε κάθε περίπτωση, δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο όπου μπορεί ο σκύλος σας να ηρεμεί, να παίζει μόνος του και να ξεκουράζεται, γιατί σίγουρα θα χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό του.

 3. Στις μετακινήσεις σε άλλα σπίτια καλό είναι να έχετε μαζί τον σκύλο σας και να μην μένει παραμελημένος στο σπίτι. Μπορείτε να απομακρύνετε το σκύλο σας από την πολυκοσμία, να τον προστατέψετε σε ένα ήσυχο μέρος και ύστερα να τον αφήσετε να εκτονωθεί σε μια βόλτα μαζί σας.

 4. Στα ταξίδια πρέπει να προσέχετε με ποιον τρόπουπό ποιες συνθήκες και με ποιο μέσο θα μετακινηθεί ο σκύλος σας ώστε να είναι ασφαλής, υγιής και να σκεφτείτε ότι πρέπει να ξεκουράζεται, οπότε αποφύγετε τα πολύ μεγάλα ταξίδια.

 5. Ο αποχωρισμός από τον σκύλο σας είναι μια πολύ δυσάρεστη διαδικασία και σίγουρα θα πρέπει να την αποφύγετε σαν επιλογή. Όσο ο σκύλος είναι σε διαφορετικό μέρος από εσάς, υπάρχει η πιθανότητα να αισθάνεται μόνος, να κάνει ζημιές στο σπίτι και να αποσυντονιστεί. Αυτό το χαρακτηρίζουμε ως άγχος αποχωρισμού και πρέπει οπωσδήποτε να μην μαλώσουμε τον σκύλο σε περίπτωση ζημιών, γιατί εκείνη την στιγμή νιώθει φόβο και άγχος.

  Επειδή, μπορεί να χρειαστεί να λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, ακόμα και για δουλειά, φροντίστε να μην νιώσει παραμελημένος ο σκύλος σας και να περάσετε μαζί δημιουργικές στιγμές.


   

  Ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο, ειδικά στις γιορτές του Πάσχα, είναι η κροτοφοβία.

  Κάθε χρόνο, την μέρα της Ανάστασης ο σκύλος σας κρύβεται και δείχνει αρκετά φοβισμένος.

  Μήπως ο σκύλος σας πραγματικά φοβάται τα βεγγαλικά; Μήπως αντιδρά υπερβολικά στα πυροτεχνήματα και δεν ξέρετε τι να κάνετε;

  Η αλήθεια είναι πως η «Ευαισθησία στους ήχους» είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που περιγράφεται στο 20% με 50% περίπου των σκύλων που εκτίθενται σε βεγγαλικά, πυροβολισμούς, βροντές ή άλλα έντονα ηχητικά ερεθίσματα.

  Και όμως, προλαβαίνετε να αντιμετωπίσετε τη φοβία του πριν την Ανάσταση!

  Θα πρέπει να τον χαϊδεύετε όταν φοβάται για να ηρεμήσει και να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για τον σκύλο σας, ώστε να μην εκτίθεται σε τόσο δυνατούς θορύβους.
Δείτε κάποιους πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν:
 • Κρατήστε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι και όχι στο μπαλκόνι ή στον κήπο.
 • Κλείστε καλά παντζούρια και παράθυρα για να ελαχιστοποιήσετε το θόρυβο και να τα προφυλάξετε από λάμψεις.
 • Αφήστε μουσική ή ανοιχτή τηλεόραση. Οι κρότοι ακούγονται πιο έντονα στην απόλυτη ησυχία. 

Θυμηθείτε ότι αυτές τις εορταστικές ημέρες δεν πρέπει να παραμελήσετε τον σκύλο σας. Θα είναι καλό να διατηρήσει το πρόγραμμά του, τα ωράρια φαγητού και βόλτας, ώστε να μην απορρυθμιστεί ο οργανισμός και ο ψυχισμός του.
 

Καλό Πάσχα!!

Η σημασία της βόλτας.

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Η πραγματικότητα σχετικά με τη βόλτα του σκύλου είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετά διαφορετική σε σχέση με το τι πιστεύουν πολλοί κηδεμόνες σκύλων.

Καταρχάς έχετε παρατηρήσει πως κάνει ο σκύλος σας και μόνο στο άκουσμα της λέξης βόλτα; Η ουρά αρχίζει να κουνιέται πέρα δώθε σαν τρελή και η χαρά του ξεχειλίζει .

Η βόλτα καλύπτει πολλές βασικές και βιολογικές ανάγκες του. Εκτός όμως από το να κάνει την ανάγκη του, δέχεται νέα ερεθίσματα, παίρνει πληροφορίες μυρίζοντας, μαρκάρει την περιοχή, γνωρίζει άλλους σκύλους, ξεδίνει και χαίρεται.

Η ανάγκη της βόλτας είναι ανεξάρτητη από το μέγεθος, την ηλικία, το φύλλο ή η φυλή. Υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα ότι στα μικρά σκυλιά δεν είναι απαραίτητη η βόλτα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν μικρόσωμες φυλές, όπως πχ Jack Russell που έχουν ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες για βόλτα και εκτόνωση.
Επίσης η βόλτα είναι απαραίτητη ακόμη και όταν υπάρχει αυλή ή κήπος. Στην αυλή ή στον κήπο μπορεί να κάνει την ανάγκη του αλλά στη βόλτα μέσω της όσφρησης  εξερευνά το περιβάλλον, ασκείται σωματικά και πνευματικά και κοινωνικοποιείται.

Το λουρί κατά τη διάρκεια της βόλτας είναι σημαντικό και απαραίτητο. Αφήνοντας τον ελεύθερο σε μη ελεγχόμενες εκτάσεις δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη συμπεριφορά του και ταυτόχρονα θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια του. Η λογική ότι με ακούει ο σκύλος μου, δεν ισχύει. Πολλές περιπτώσεις χαμένων ή χτυπημένων σκύλων , οφείλονται στο ότι ήταν ελεύθεροι και αντέδρασαν με μη προβλεπόμενο τρόπο. Πέρα από το ότι είναι υποχρεωτικό από το νόμο, το συστήνουν και όλοι οι εκπαιδευτές.  

Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά και ασφαλή 
λουριά και κολάρα για χαρούμενες και ξένοιαστες βόλτες.
Σελίδα 1 από 2
Επόμενο