Μήπως ο σκύλος σας είναι λαίμαργος; Δείτε πώς θα τον βοηθήσετε!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr
Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, τα περισσότερα σκυλιά το καταβροχθίζουν με τέτοια λαιμαργία, που σου προκαλούν τύψεις καθώς αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως άφησες το αγαπημένο σου κατοικίδιο να φτάσει στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.
 

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το σκύλο σας να τρώει πιο ήρεμα;

  • Να του δίνετε συχνά γεύματα. Αν μεσολαβούν πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα, ίσως πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό γιατί απλά είναι πολύ πεινασμένος!
  • Αυξήστε τις μερίδες του φαγητού του.
  • Χρησιμοποιήστε μπάλα για λιχουδιές ή άλλα παιχνίδια τροφής για σκύλους. Έτσι, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ανία του, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσετε την ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής.
  • Ταΐστε τον με το χέρι. Η διαδικασία παίρνει χρόνο, αλλά αποτελεί την τελευταία λύση όταν όλες οι άλλες έχουν αποτύχει. Ίσως όμως τελικά να αξίζει τον κόπο, αν ο σκύλος μας υποφέρει συστηματικά από ενοχλήσεις πέψης.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μπολ για λαίμαργους σκύλους. Τα χωρίσματα που διαθέτει κάνουν το σκύλο σας να τρώει πιο αργά το φαγητό του.
 

Πώς θα καταλάβετε όμως αν ο δικός σας σκύλος όντως πεινάει ή αν είναι απλά λαίμαργος;

Τα σκυλιά που τρώνε παραπάνω από όσο χρειάζεται στη διάρκεια της ημέρας, και που το κάνουν συστηματικά, κινδυνεύουν περισσότερο από παχυσαρκίαγαστρεντερικές διαταραχές και άλλα προβλήματα υγείας.

Εφόσον του δίνετε τακτικά γεύματα μέσα στην ημέρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν χορταίνει.

Πόσα γεύματα είναι καλό να καταλώνει;

Συνήθως είναι ανάλογα την ηλικία και το μέγεθος:

  • Κουτάβια: Τρία μικρά γεύματα την ημέρα.

  • Μικρόσωμα ενήλικα σκυλιά: Δύο μικρά γεύματα την ημέρα.

  • Μεσαία προς μεγάλα ενήλικα σκυλιά: Δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα.

  • Μεγάλα προς γιγάντια ενήλικα σκυλιά: Ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα.

  • Ηλικιωμένα σκυλιά: Ένα με δύο γεύματα την ημέρα.

Ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να συνυπολογίσεις είναι η σωματική δραστηριότητα του τετράποδου φίλου σου. Άλλες ποσότητες φαγητού χρειάζεται ένα ζώο που πηγαίνει καθημερινά μεγάλες βόλτες και άλλες κάποιο που ορισμένες μέρες περιορίζεται σε σύντομους περιπάτους.

Ακόμα και ο καιρός επηρεάζει το πόσο πολύ το ταΐζετε. Το καλοκαίρι η όρεξη μειώνεται, για να αυξηθεί ξανά το χειμώνα, ιδιαίτερα τις πιο κρύες μέρες, όταν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν τις καύσεις και εντείνουν την ανάγκη για περισσότερες θερμίδες!!

Καταπολεμήστε την λαιμαργία του σκύλου σας άμεσα, ώστε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας!