Ο απόλυτος οδηγός για την στοματική υγιεινή του σκύλου μας!

10/09/2021
από www.just4dogs.gr

Εσύ γνώριζες ότι το 70% των σκύλων αντιμετωπίζει οδοντιατρικό πρόβλημα από μικρή ηλικία;
Η περιοδοντική νόσος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ, στα νεφρά και το αναπνευστικό και αντιμετωπίζεται με καθαρισμό που απαιτεί ολική νάρκωση του σκύλου.

Για να γλυτώσουν οι σκύλοι μας όλη την διαδικασία του καθαρισμού, καλό είναι να φροντίσουμε τα δόντια τους όσο είναι νωρίς!

Η σωστή περιποίηση από μικρή ηλικία είναι απαραίτητη. Από την στιγμή που εγκαθίστανται τα μόνιμα δόντια στην ηλικία των 7 μηνών, πρέπει να αρχίσουμε εντατική φροντίδα!

Το βούρτσισμα είναι μια διαδικασία που πρέπει να τη μάθει ο σκύλος και να ενταχθεί στην καθημερινή του ρουτίνα, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να ξεκινήσει από μικρή ηλικία το βούρτσισμα δοντιών με τα κατάλληλα μέσα!

Το ιδανικό είναι το βούρτσισμα να γίνεται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα! Έτσι, ο τετράποδος φίλος μας δεν θα κινδυνεύσει να εμφανίσει ουλίτιδα ή περιοδοντική νόσο ή άλλα προβλήματα.

Χρησιμοποιείτε οπωσδήποτε ειδικές οδοντόκρεμες και όχι ανθρώπινες, οι οποίες περιέχουν φθόριο και ξυλιτόλη, ουσίες τοξικές για το σκύλο. Ταυτόχρονα, η οδοντόβουρτσα πρέπει να είναι ιδανικά κατασκευασμένη για σκύλους, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία του βουρτσίσματος.

Όσο εμείς προσπαθούσαμε να φροντίσουμε την στοματική υγιεινή της σκυλίτσας μας της Ίρμας, ταυτόχρονα καταγράφαμε και τι μπορεί να μας χρειάζεται σ’ αυτήν την διαδικασία! Καταλήξαμε σε κάποια συγκεκριμένα είδη στοματικής φροντίδας που τα φέραμε στο Just4Dogs:

  • Φυτικές οδοντόκρεμες, με παπαΐνη, έλαιο καρύδας και κουρκουμά, ώστε όχι μόνο να καθαρίσουν τέλεια τα δόντια από τα βακτήρια, αλλά να απομακρυνθεί η πλάκα, να γίνουν λευκά και να ανακουφιστούν από διάφορες φλεγμονές.

  • Σπρέι οδοντόκρεμας, ιδιαίτερα βολικό στα ταξίδια και σε βόλτες μας, καθώς δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, αλλά προσφέρει άμεσα αποτελέσματα καθαριότητας στους μικρούς μας φίλους. Το προτείνουμε και για σκυλάκια που είναι ελαφρώς ζωηρά και δεν θέλουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους.

  • Οικολογική οδοντόβουρτσα μπαμπού, το must-have εργαλείο που φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από έναν σωστό καθαρισμό, αφού έχοντας αυτό, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τραυματιστούν τα σκυλιά μας, ενώ η ειδική οδοντόβουρτσα θα καθαρίζει κάθε δόντι με τον σωστό τρόπο.

  • Οδοντόβουρτσα δακτύλου, για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό στόματος. H συγκεκριμένη οδοντόβουρτσα σίγουρα θα σας βοηθήσει, αφού μπορείτε να καθαρίσετε ούλα, δόντια και στόμα, χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό! Ιδανική για σκύλους που δεν δέχονται την κλασική οδοντόβουρτσα.

  • Dental sticks ιδανικά για καθημερινή χρήση, αυτά τα στικς τα λατρεύουν όλο και περισσότερα σκυλιά γιατί είναι γευστικά και φυσικά, αλλά ακόμα  πιο πολύ τα λατρεύουμε οι σκυλογονείς γιατί είναι σχεδιασμένα να βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών, ενώ μειώνουν τον σχηματισμό πέτρας και πλάκας.

Μην ξεχνάτε ότι καλό είναι τα δόντια του σκύλου μας να ελέγχονται από τον κτηνίατρο μας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ενώ σε περίπτωση κακής αναπνοής χρειάζεται προσεκτικό οδοντιατρικό έλεγχο!

Φροντίστε σχολαστικά την υγεία των δοντιών του τετράποδου φίλου σας, ώστε να μην παρουσιάσει στοματικά προβλήματα και να είναι υγιής και χαρούμενος!