Τριχόπτωση... Βαρέθηκες να βλέπεις ένα σπίτι γεμάτο τρίχες;

10/09/2021
από www.just4dogs.gr
Ο σκύλος μαδάει συνεχώς, γέμισε όλο το σπίτι τρίχες και όλοι είμαστε σε απόγνωση… 
 
Με μια λέξη: Τριχόπτωση… Ό,τι πιο δύσκολο για έναν σκύλο και την οικογένειά του.
 
Το πρόβλημα όμως δεν είναι οι τρίχες που αιωρούνται, αλλά η υγεία του σκύλου μας!
 
Γνωρίζατε ότι μεγάλο ρόλο στην τριχόπτωση έχει η διατροφή και η περιποίηση του σκύλου σας; Ακόμα και λόγω καιρού και ψυχολογίας μπορεί να παρουσιάσει τριχόπτωση.
 
● Οι σκύλοι συνήθως αλλάζουν τρίχωμα δυο φορές τον χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα σκυλιά αντιλαμβάνονται τις εποχές από την διάρκεια της ημέρας .
● Η έλλειψη βιταμινών και οι τροφικές αλλεργίες είναι σίγουρα ένας επιβαρυντικός παράγοντας για το τρίχωμα του σκύλου και πρέπει να γίνει διάγνωση άμεσα από γιατρό.
● Η περιποίηση κάθε σκύλου διαφέρει ανάλογα με την ράτσα του! Η κάθε ράτσα σκύλου χρειάζεται ειδικό σαμπουάν και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κουρέματος.
● Ενημερωθείτε από τον κτηνίατρο κάθε πότε είναι καλό να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας, ώστε να καθαρίζει σωστά το τρίχωμά του.
 
Να θυμάστε ότι η διατροφή του πρέπει να είναι εμπλουτισμένη με τις κατάλληλες βιταμίνες και τις σωστές τροφές που θα διατηρήσουν το τρίχωμά του λαμπερό. Ακόμα, η διαδικασία της περιποίησης πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία και ο σκύλος να είναι χαλαρός και σε μια διαδικασία ρουτίνας να συνηθίσει την καθημερινή φροντίδα και περιποίηση!!